NASZE MENU
O szczegóły dotyczące alergentów pokarmowych prosimy zapytać obsługę.
PRZYSTAWKI
TATAR WOŁOWY
54,00majonez truflowy/marynowane grzyby/ogórek konserwowy/ kremowe zółtko/prażony słonecznik/ szczypiorek/tost melba/pieczywo z masłem
ŚLEDŹ WIŚNIOWY
42,00sałatka z buraka i jabłka/ szczypiorek/kwaśna śmietana/ piklowana czerwona cebula/oliwa porowa/pieczywo z masłem
CARPACCIO WOŁOWE
62,00kapary/pomidorki cherry/rukola/ser emilgrana/pieczywo z masłem
KALMAR
48,00dżem z pomidora san marziano z chipotle/oliwa porowa/ chips krewetkowy
ARANCINI GRZYBOWE
32,00majonez truflowy/ser emilgrana/sałatka z oliwą truflową
ANTIPASTI
55,00selekcja wędlin i serów/oliwki/ suszone pomidory/pieczywo/ masło z solą
ZUPY
ŻUR AURUM
29,00domowy zakwas/maślanka z oliwą porową/panierowane żeberko/jajko 7’/ragu z grzybów/pieczywo/masło z solą
KREM Z DYNI
28,00mleko kokosowe/pasta curry/popcorn w karmelu z chilli/ salsa z prażonych pestek dyni
KREM GRZYBOWY
29,00mleko kokosowe/pasta curry/popcorn w karmelu z chilli/ salsa z prażonych pestek dyni
ROSÓŁ Z MAKARONEM
22,00(dostępny w niedziele)
SAŁATKI
CEZAR
48,00pierś z kurczaka/ser Emilgrana/winegret anchois/jajko 7’/chips z wędzonego boczku/grzanki/szczypior
Z MARYNOWANYM INDYKIEM
52,00pomidorki cherry/ogórek/arbuz/oliwki/podsuszane pomidorki/ winegret miodowo-musztardowy/ grissini/prażony słonecznik/ser solankowy
Z KREWETKAMI
62,00pomidorki cherry/ogórek/sos słodki-chilli/mandarynka/melon/podsuszane pomidorki/grissini
DANIA GŁÓWNE
STEK Z POLĘDWICY
WOŁOWEJ
138,00 puree ziemniaczane ze szczypiorkiem/ragu z boczniaka ze szpinakiem/masło truflowe/sos demi glace
GOLONKA
58,00glazura z ciemnego piwa/popcorn z kaszy/puree ziemniaczane ze szczypiorkiem/duszona kiszona kapusta/
sos demi glace
TROĆ WĘDROWNA
94,00ravioli z kremowym farszem/szpinak/sos z marakui/fasola edamame/ziołowa kruszonka
BURGER AURUM
58,00ser mimolette/marmolada z czerwonej cebuli/pomidor/sos BBQ/piklowany ogórek/sałata/bekon/frytki stekowe/ketchup
UDKO Z KACZKI
76,00krokiet ziemniaczany z chrzanem/czerwona kapusta z żurawiną/puree z pieczonego jabłka
FILET Z KURCZAKA
Z MUSEM GRZYBOWYM
58,00 panko/puree ziemniaczane ze szczypiorkiem/dziki brokuł/sos demi glace/skwarki z boczniaka/oliwa porowa
MAKARON UDON
Z KURCZAKIEM
48,00 sos teryaki/papryka/czerwona cebula/por/szczypiorek/prażony sezam
POLIKO WOŁOWE
86,00krokiet ziemniaczany z chrzanem/duszone warzywa korzeniowe/ sos demi glace/popcorn z kaszy
RISOTTO Z GRZYBAMI
46,00sos z grzybów leśnych/ser emilgrana/ sałatka z oliwą truflową
MENU DZIECIĘCE
NUGGETSY
32,00frytki/surówka colesław / ketchup
FRYTKI 150G
16,00NALEŚNIKI Z OWOCAMI
24,00serek śmietankowy/owoce
DESERY
CIASTO MARCHEWKOWE
28,00ganache z białej czekolady/karmelizowane orzechy laskowe/lody orzechowe
DYNIOWY SERNIK
BASKIJSKI
32,00 słony karmel/lody waniliowe
FONDANT CZEKOLADOWY
38,00wiśnie/lody waniliowe/kruszonka z palonej białej czekolady
DESER LODOWY
28,003 gałki lodów/owoce sezonowe/biały bez
REZERWACJA
W sprawie rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
+48 34 344 10 12 lub drogą mailową: restauracja@hotel-park17.pl